Samtal med dietist inför gastric sleeve.

Eftersom jag fick en återbudstid så hann jag inte träffa dietisten innan operationen som man ska göra. Fick hem ett brev att jag skulle träffa henne den 24/1 men då är jag ju redan hemma efter operationen så jag ringde henne idag. Fick en telefontid kl. 10.00 och vi pratade i ca 20 minuter.
Väldigt trevlig tjej, Mia 🙂

Jag har ju redan den mesta kunskapen då jag är väldigt väl påläst och fått mycket info från andra sleevare både privat och via Instagram.
Det som var nytt var att jag skulle äta proteinpulver, som man blander i dryck och/eller mat.

Jag hade en del frågor till henne gällande efter jag tillfrisknat…..

Ska jag fortsätta med lätt/light-produkter som jag är lärd? – Ja, det kan du göra men nu i början kan det vara bra att t ex ha lite fetare mjölk hemma och ta som mellis.
Jag tänker att jag ska nog försöka kombinera både light- och fetare produkter. Min mage är lite känslig för fett….

Tips för att motverka sötsug? – Regelbundna måltider i första hand. Om man vill ha nåt mer så kan man ta nötter eller nån smoothie.

Något antal kalorier/dag? – NEJ! Det handlar om att äta lagom och bra produkter. Vi kollar kalorier endast om man inte går ner eller går ner för mycket.

Kan man gå ner för mycket? – Ja, men då kollar man kaloriintag och andra prover. Är dock VÄLDIGT ovanligt!

Hur mycket är det minsta man bör få i sig första veckorna? – Är olika för alla men ungefär 1 – 1,5 dl/måltid är vanligt.

Hört att man inte kan/ska äta trådig mat? Vad är det och varför? – Exempel på trådig mat är rabarber, sparris, ananas, mango. Det är svårt för nya magen att bearbeta fram till den är helt läkt.

Om det är svårt att få i sig maten på tallriken, vad ska man prioritera? – Proteinet! Börja måltiden med att äta av allt, protein, kolhydrater och grönsaker men om du börjar känna dig mätt så avsluta med att äta upp proteinet.

Hur länge går man ner i vikt? – Väldigt individuellt! Första månaderna mest men under 1 år- ca 2 år fortsatt nedgång och sen brukar vikten bli mer stabil. De flesta hamnar i platåer under resans gång.

Nästa möte med dietisten är 6 veckor efter operationen!

Fortsättning följer…..

* * * * * *

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s