Fortsättning på sleeveoperationen…

Jag fick 6 st titthål i magen och de gör lite ont men inte så mycket som jag trodde. Kändes som en kraftig träningsvärk efter t ex ett Core-pass. Det svåra är dock att lära känna den nya magen och vad som känns bra eller inte. Man vågar inte riktigt prova men försöker sakta göra det…

Natten till dag två var lite jobbig, sov väldigt dåligt och hade ont – vaknade och bad om smärtstillande och fick då Oxynorm vilket fungerade väldigt bra!
Fick inte åka hem dag två eftersom ingen av oss druckit tillräckligt (minst 1 liter vätska) så vi fick sova en natt till. Dag två passade vi på att ta en promenad ute, gick 1 km på 15 minuter – helt okej för att vara nyopererade!

Det jag har ätit/druckit på sjukhuset är vatten, saft, yoghurt, varm buljong och släta soppor. Har haft svårare för varm mat än den kalla…. Dag två tog 1 dl ca 1 timme att få ner, idag tar 1 dl ca 20-30 min beroende på vad det är, så det går framåt!
Måste säga att soppan vi fick dag två var sååå himla god, kycklingsoppa och riktigt bra smak! Smakade bra efter en tid med pulvershakes och smoothies 🙂 Jag blev dock lite orolig hur magen skulle reagera då den var fet men det gick bra! (Mina tarmar brukar säga ifrån…) De andra sopporna vi fick var grönsakssoppa och köttsoppa, också väldigt goda!

Dag tre var vi alla fit-for-fight d vs fått i oss tillräckligt med vätska så vi fick åka hem! Innan man får åka hem så måste läkaren ordna med recept på mediciner, läkarintyg, remiss till vårdcentral och sköterskorna ska ta bort nålar osv. Det tog en stund men vi passade på att äta lunch och hämta ut våra mediciner….
Har snart frikort på mediciner vilket kändes bra eftersom jag fick 50% rabatt, annars skulle allt ha kostat ca 1200 kr.
Det som inhandlades var Mitt val-kvinna, Omeprazol, Januvia, Behepan, Alvedon, Oxynorm och sen fick med oss Fragminsprutor som vi ska ta i tre dagar till (har tagit två på avdelningen).

Av diabetesmedicinerna Metformin och Januvia så har de tagit bort Metforminet så istället för tre tabletter om dagen äter jag en tablett (Januvia). Tjohoo!
Losartanet som jag äter för högt blodtryck tog de också bort.
Kommer några veckor framöver gå till vårdcentralen för att kolla blodtryck och diabetesen för att hålla kontroll på dem så jag inte behöver öka doserna. Helst vill jag även ta bort Januvia MEN får ha lite tålamod…..

Det går framåt!! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s