Min sleeveoperation

Åkte hemifrån kl. 05.00, hade duschat med Duscatan kvällen innan och på morgonen så jag fick gå upp kl. 04.00.
Kom fram till sjukhuset kl. 06.00 och gick till avdelningen, skulle vara där kl. 07.00 egentligen. Hade fått med ett gäng med pre-medicin som intogs innan vi kom fram.
En annan ”sleeve-vän” samåkte med oss och personalen tog hand om honom först. Jag fick sätta mig och vänta i dagrummet till kl. 09.30 då min operation tydligen skulle bli kl. 10.30 och hans 07.40. Kirurgen kom förbi och ritade på min mage vid ett tillfälle. Jag frågade personalen om det fanns möjlighet att vi fyra sleeve-vänner kunde få dela rum men de sa att det troligen inte gick då de hade överbeläggning och lite ont om personal. Lite synd!

Sköterskan kom och visade mig till ett rum, skulle dela med tre andra varav ena bädden redan var upptagen av en äldre man. Jag fick mina sexiga sjukhuskläder d vs höga strumpor, kalsong/trosor, rock och en kofta. Tänk att de har samma kläder som för 10 år sedan, sjukt omoderna och obehagliga!

Vid kl. 10.00 kom sköterskor och körde ner mig på operation, där fick jag ligga en väntsal inför operationen. Låg och lyssnade på lite musik som var på radion.

Konstigt nog var jag helt lugn, inte ett dugg nervös! Kändes konstigt att inte bli det för det brukar jag kunna bli…

Kördes in i operationssalen där det fanns sex personer, sköterskor, narkosläkare osv men kirurgen var inte där ännu (hann aldrig träffa honom där). Upp på operationsbordet, lägga sig i ”Jesus-på-korset” position och fastbunden eftersom de sedan ställer upp bordet i nästan stående då det är lättare för kirurgen att utföra operationen. På benen hade de satt dit nån form av luftmadrass-likande kuddar som under hela operationen pumpar vilket gör att risken för blodproppar minskar. Såå smart!
Fick förstås nålar i armarna vilket inte var kul då jag är ganska svårtstucken… Jag och personalen skrattade och skämtade en del så jag hann inte bli nervös där heller! Sen var det dags för sprutan och gasen vilket gick väldigt fort, sen sov jag.
Innan jag somnade sa jag till personalen att de skulle hålla koll på kirurgen så han inte glömde nåt i magen (vilket jag varit med om förr) och de lovade det. Minns att de när operationen var slut väckte mig och sa att nu var operationen klar, allt hade gått bra, den tog 36 minuter och att kirurgen INTE hade glömt nåt i magen! JIPPIE! Sen sov jag igen….

Vaknade igen av att personalen på uppvaket försökte väcka mig, kollade till på klockan och såg att den var efter 12.00. Sen var jag in och ut ur sömn under flera timmar, låg på uppvaket i 4-5 timmar… Under tiden hörde jag två av mina sleeve-vänner som också låg där i väntan. Löpande band på operationer den dagen!

Strax före kl. 17.00 kom jag till avdelningen och jag blev sååå glad när jag kördes in i salen då en av mina sleeve-vänner låg i en av sängarna och den äldre mannen var flyttad. Fanns en tom säng kvar också. Hade dropp, fick Alvedon, fragminspruta och lite andra mediciner framåt kvällen.
Jag och min rumskompis var uppe och gick i korridoren då och då. Försökte få i oss vätska vilket gick ganska bra bara man tog det sakta. En annan sleeve-vän låg i rummet bredvid så vi gick dit och träffande henne också, nu var vi tre sleevare! Fick veta att vår sista vän skulle komma upp senare och ligga i samma rum som oss två. Hon hade dock svårt att vakna ordentlig efter narkosen så hon kom inte upp förrän vid 21.30. Vi blev såå glada att se henne då varit lite oroliga!
Nu var vi var alla samlade, nyopererade och det kändes skönt med den tryggheten. ♥

Annonser

2 reaktioner till “Min sleeveoperation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s