Dag 5 som sleeve-opererad

Jag mår oförskämt bra måste jag säga… Det är t om så att jag (tyvärr) går och funderar på när bakslaget ska komma 😦 Kan liksom inte tro att det var så här bra jag skulle få må så snart efter operationen!

Jag har inte så ont, de gånger det gör lite ont är det när jag har ätit för fort eller när något jag äter/dricker är för kallt…
Provar mig fram med lite olika mat, har köpt en del barnmatsburkar/klämmisar, idag provade jag en typ pure (utspädd med mjölk) på persika/mango men FY så söt den var – fick kasta den, gick inte att äta och då var det ändå inget tillsatt socker.
Annars är det yoghurt, varma soppor, Actimel, kalla soppor, smoothies, shakes osv… Har fortfarande svårt att få i mig 2 dl varm soppa så jag kör med 1 dl varm och sedan 1 dl med nåt kallt.
Både igår och idag har jag fått i mig riktigt bra med mat/dryck 🙂 För skojs skull så la jag in dagen intag i Viktklubb-appen och har kommit upp i nästan 700 kcal, vilket så klart är lite för en normal och frisk människa MEN lagom mycket för just mig just nu som nyopererad. Kommer absolut inte att fortsätta räkna kalorier eller så men har den kvar månaden ut då jag betalt för det tidigare.

Det som känns konstigaste med alltihopa är att jag känner inget som helst sug efter något och ingen hunger…. Maken har ätit mat, frukost, semla, chips medan jag äter mitt MEN det går hur bra som helst! ”Hjälper” honom t om att laga maten 🙂
Om jag inte hade min Skalman-app så är det nog väldigt lätt att hoppa över måltider eftersom man inte är hungrig. Förstår att risken finns att man kan bli undernärd eller underviktigt om man inte ser till att få in rutiner där man har planerat in alla dagens måltider. Lite läskigt! Men jag är inte orolig för egen del – jag har koll 🙂

Har inte ont i såren och träningsvärken jag nämnde i tidigare inlägg har lindrats en hel del. Ett av plåsterna har släppt men vi har bytt det, såret ser bra ut och på fredag ska jag ta bort agrafferna. 🙂
Tog sista Fragminsprutan igår vilket var skönt, inte att den har gjort ont att ta men lite läskigt att ta den har det varit. Tar inte så mycket Alvedon som de angav i papperna, tycker inte jag behöver det så då tar jag inte det. Igår och idag har det varit endast till kvällen.
Läkarna tog ju bort en medicin mot diabetes och min medicin mot högt blodtryck, jag har testat mig själv hemma nu och det ser sååå himla bra ut! Sockret ligger mellan 5 och 6 hela tiden (ska ligga som max på 7). Tidigare har jag pendlat mellan 6 och 10…..
Mitt höga blodtryck har dessa dagar legat bra, under 140/80 vilket är det normala 🙂
Så jäkla glad!! Tänk om jag kan bli helt frisk från både högt blodtryck och diabetesen – vilken lycka! Det var ju det som var förhoppningen med operationen 🙂 Otroligt att det gjort sån skillnad redan på 5, alltså FEM dagar!!! Håller tummarna för att det fortsätter så ♥

Jag går promenader varje dag, längden är beroende på hur trött jag är men från 1 km till 2,6 km som det blev idag (än så länge)! När man kommer hem är det oftast direkt ett mellis och sedan lite vila på det för jag blir såå trött.
Idag åkte vi till stan och handlade, blev borta en stund vilket gjorde att jag blev yr och vi fick lov att köpa lite mellis som jag tog i bilen. Sen var det hem och sova en timme… Kroppen kämpar verkligen för att återhämta sig!
Gäller att framöver alltid komma ihåg att ha nån mellis i väskan!

Nackdelar med operationen? Hmmm… Inte ännu, iallfall inga som jag inte vet om.
Har haft turen att inte ha kvar gas i magen efter operationen vilket många verkar ha. Har inga problem att kissa eller göra nummer två 😉 Kommer dock bara lite, det beror ju på det låga intaget förstås.
Huden, ja den har ju redan börjat dra sig neråt 😦 inget oväntat men lite trist…. Vem vill liksom ha ”taxöron” till bröst 😉 MEN det blir en senare fråga och ev åtgärd OM jag känner att JAG inte mår bra i hur jag ser ut. ♥

Förresten måste tipsa om ett intressant POD-avsnitt i P1:s ”Kropp och själ” som handlar om Kampen mot fetma. Så mycket kloka saker som sägs och sådant som jag själv har trott men som sjukvården inte tagit ansvar för.
KRONISKT fetma går inte att behandla på samma sätt som TILLFÄLLIG fetma!!! De borde verkligen forska mer i ämnet så att man kan hitta andra metoder än magsäcksoperationer som sista utväg MEN det kanske är på gång nu?

Kronisk fetma är faktiskt en sjukdom, vi behöver (OM vi vill) och har rätt till sjukvård precis på samma sätt som alla andra med sjukdomar!

* * * * * * *

Annonser

2 reaktioner till “Dag 5 som sleeve-opererad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s